torsdag 4 december 2008

Ung man dömdes till tre månaders fängelse

PITEÅ
I tisdags stod en ung man i 20-årsåldern inför Piteå tingsrätt. Det var under hösten förra året han blev anmäld för misshandel och narkotikabrott. Mannen var redan känd av polisen då han under flera tillfällen tidigare blivit dömd för liknande brott.

I augusti förra året inträffade händelserna, misshandeln skedde utanför Karls Källa i centrala Piteå där den åtalade mötte en annan ung man vilket sedan resulterade i en misshandel. Alkohol var inblandat. Senare i november stoppade polisen en bil. Detta efter att de blivit tipsade om att de som befann sig inne i bilen hade narkotika i sin ägo. En av dessa var den åtalade. Han var tydligt påverkad. Under en husrannsakan i den åtalades lägenhet fann polisen senare en mängd olika narkotika.

Under början av tisdagens rättegång hörde man båda parterna om vad som utspelat sig under misshandeln. Redogörelserna var enhetliga och den åtalade erkände brottet. Efter detta fick målsägande lämna lokalen då förhandlingarna var slutförda. Därefter behandlades narkotikabrottet. Den åtalade erkände även detta brottet men betonade att det bara var tillfälligt och att han försökt styra upp sitt liv under det senaste året.

Tingsrätten tog därefter hänsyn till olika aspekter när de beslutade om domen för den åtalade. På grund av den åtalades ringa ålder och det arbete han lagt ner på att få ordning på sitt liv kunde straffet minskas lite. Men de framhävde även att han nått vägs ände när det gäller att undvika fängelsestraff då han tidigare blivit dömd flera gånger men då till lindrigare straff. Trots fängelsestraffet verkade den åtalade väldigt lugn och förstående över beslutet när denne sedan lämnade lokalen.
Malin Tartu

1 kommentar:

Anonym sa...

bra referat. har du läst domen? det kan vara ganska intressant att göra det.

/p