lördag 6 december 2008

Misshandel och narkotikabrott gav fängelse

Tisdagen den andra december hölls i Piteå tingsrätt en förhandling om narkotikabrott och misshandel. Förhandlingen var om en 21-årig man som misshandlade en annan person den 25 augusti förra året på Sundsgatan. Personen som blev misshandlad var också på plats och fick berätta sin historia. Först lyssnade juryn på målsägande om hur han hamnade på sjukhuset.

Den 21-årige mannen förnekade inte anklagelserna, därför tyckte ordförande att det var dags att gå vidare till nästa punkt, narkotikabrott. Ordföranden sade efteråt att det inte var nödvändigt att intervjua ett vittne som satt utanför salen och väntade.

Angående narkotikabrottet stoppade polisen en bil där det fanns tre personer, 21-åringen var med i bilen. Polisen fann 2,4g narkotika samt testades 21-åringens urin som visade positiv på kokain. Detta gjorde att polisen fick söka i mannens lägenhet.
- Hur kom det till att du hade kokain? Frågade ordföranden.
- Det var tillfällig, det var en kille som var skyldig mig pengar och han gav mig kokain för att han inte hade pengar, svarade 21årig man.

Han har varit dömd tidigare för misshandel men kunde inte dömas till fängelse på grund av att han inte räknades som vuxen då. I fjol när misshandeln inträffade var han under 21 år.

Eftersom 21åringen har erkänt både narkotikabrott och misshandel blev han dömd till fängelse. Det finns inte möjlighet att undvika fängelse den här gången, påpekade ordföranden. Med tanke på att han är på rätt väg, han jobbar på ett företag och tänker fortsätta jobba samt har varit drogfri under några månader drog ordföranden ner strafflängden. Det blev 3 månader fängelse.






Jacqueline M



1 kommentar:

Anonym sa...

Men shit vilken tid det tar för åtalen att komma upp i rätten. över ett års väntan på ett misshandelsmål...

/p