fredag 12 december 2008

Föräldrar kritiska till orättvist sparförslag

I Lycksele förs just nu en politisk diskussion gällande framtiden för kommunens skolor. Kommunen har tunga besparingskrav på sig och försöker därför hitta ett sätt att minska lokalkostnaderna när elevantalet sjunker.

Ett av sparförslagen är att flytta Lyckseles årskurs sexor till högstadiet Finnbacksskolan där det i dagsläget finns lokaler som står tomma. Samtidigt planerar politikerna att bygga ut Forsdalaskolan, som är en F-9 skola. Utbyggnaden skulle kosta minst 12,5 miljoner kronor vilket har bemötts med kritik av föräldrar till mellanstadieelever på andra skolor. Ulrika Jonsson är en av initiativtagarna till en grupp som jobbar för att samla föräldrarnas förslag och åsikter om den nya organisationsplanen inom skolan.



Nästa vecka kommer föräldrarna att hålla ett nytt möte, dit även politiker och föräldrar från Forsdalaskolan är inbjudna.
I inslaget hörde ni föräldern Ulrika Jonsson och eleven Rebecka Östlund.
Reporter Anna Bergman

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra med texten till inslaget. Och ett intressant, superlokalt, inslag. Det är bara lite svårt att hänga med för mig som inte kan nåt om lycksele med omnejd och inte fattar det här med att "gå inne i stan".

/p