söndag 14 december 2008

Advent

I år är det en intressant upptakt till julen, vi är inne i en lågkonjunktur som har kostat väldigt många deras jobb över hela världen. Bilbranschen är nere på knäna och vädjar om statligt stöd. Sverige har beslutat att bidra med 28 miljarder för att rädda fordonstillverkningen i landet. Kommer man med statens stöd kunna rädda det som finns, och är det rätt av ett land att gå in med pengar i ett privatägt företag för att rädda kvar arbetstillfällen?
Borde man inte på andra sätt försöka få de som blir uppsagda att leta sig något nytt, kanske ska man satsa de pengarna på yrkesutbildningar inom branscher där det behövs folk istället för att satsa alla de pengarna på företag som borde ha planerat bättre. Insett att en lågkonjunktur kommer att komma och haft kvar kapital för att klara sig igenom den. Det är klantigt av multinationella företag att falla efter bara någon månads lågkonjunktur.


Isak

1 kommentar:

Anonym sa...

problemet är väl att även om företagen får skylla sig själva är det människor av kött och blod som får ta smällen. men nog skulle man kunna fundera på om det inte skulle passa bra med lite andra åtgärder också.

/p