fredag 19 december 2008

Namn Betydelse.

Har du någon gång funderat på varför du heter som du gör? Dum fråga! Man får ett namn när man födes, men har du frågat dina föräldrar varför dem valde det namnet då? Kanske namnet låter bra, eller helt enkelt är det bara att man är tvungen att välja ett namn.
Det var inte på det sättet i alla fall för en far i USA. Han har en son som är tre år nu och är döpt till Adolf Hitler. Han hävdar att det är ett unikt namn dessutom ingen i världen har det namnet . Som vi vet är namnet associerat till en diktator. Frågan är hur samhället ska bedöma barnet eller kanske ska samhället ha negativa kopplingar till den mannen som alla aldrig glömmer? Hur ska barnet reagera när han blir vuxen och får veta att han fick ett namn som hela världen samtidigt hatar och är rädd för! Hoppas att barnet ska trivas med sitt namn och inte retas på grund av sina föräldrar och först och främst inte följa i Hitlers spår.


Hittills har familjen inte stött på några problem angående barnets namn förutom en gång. På barnets födelsedag vägrade bagaren skriva barnets namn på tårtan. Det är en sak som barnets far inte förstår hur något som hände länge länge sen kan orsaka några problem.
- Det är historia, släpp detta och gå vidare. På grund av det kan fadern tänka sig flytta från USA. Faddern gillar Tysklands kultur och nazisterna.



Namnet Adolf är ett tyskt namn sammansatt av två ord som betyder ädel och ulv.
Tänk att alla barn som födes nu förtiden ska bära namnen från dem värsta människor som en gång i tiden fanns. Varför inte kalla barnen för Evelina som betyder vänlig eller Johan som betyder Gud är nådig eller helt enkelt Sara som är en prinssessa.
Får jag någon dag ett barn (pojke) ska han heta Jesus. Han gjorde något bra har jag lärt mig.


God Jul och Gott nytt år!


Jacqueline M

Inga kommentarer: