söndag 14 december 2008

Svenska hjältar

Ikväll var galan för svenska hjältar, en gala som funnits i två år för att uppmärksamma vanliga människor som gjort en god gärning. För det mesta uppmärksammas bara kändisar när de får sina rockbjörnar, grammisar och andra priser. Vad har de gjort för andra människor för att förtjäna all den platsen i olika medier?

Det här är vanliga människor som gör något bra för någon annan en del med sitt eget liv som insats och andra går in med hela sitt hjärta och engagerar sig för att andra ska klara sig bättre än vad de har gjort i samma situation. Det här behöver uppmärksammas för att ge oss lite hopp om att det finns goda människor kvar som inte bara tänker på egen vinning. Även för att mycket av den samhällsjournalistik man läser eller ser på tv handlar om orättvisor som begås, och kriminella gäng och våldtäkter och annat. Tror ni inte att folk skulle bli lite gladare av sådana reportage än att varje dag läsa om hur mycket en superkändis tappat i vikt efter sin graviditet och hur någon sångerska tar droger?

Man borde balansera bättre mellan det positiva och negativa i media, vi behöver någon ljusglimt men vi måste även få se allt det dåliga som händer runtomkring oss.

Isak

1 kommentar:

Anonym sa...

visst är det aftonbladet som står bakom det här med svenska hjältar? oavsett är det en bra grej som bryter lite mot den vanliga medierapporteringen.

/p